Hétvégi legfrissebb

Készpénzt vett fel a tolvaj

Május 15-én vasárnap egy veszprémi nyugdíjas férfi Veszprémben a belvárosban lévő bankfiókban felvette a nyugdíját majd   felszállt az egyik helyijáratú autóbuszra. Még aznap észlelte, hogy nincs meg a bankkártyája, melyet a bankból kilépve a kabátja külső zsebében helyzett el. Visszament a bankfiókba, hogy személyesen tiltsa le a kártyát. Ekkor még nem sejtette, hogy a számlájáról egy belvárosi ATM-ből 175.000 Ft készpénzt vettek  fel.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy bankkártyájukat biztonságos helyen tárolják, nem ajánlatos azt külső zsebben, mások számára könnyen hozzáférhető helyen tartani.  SOHA ne tárolja együtt a PIN kódot és a bankkártyát ! Ha nem tudja megjegyezni a kódot, rejtett módon olyan helyen rögzítse, melyről csak Ön  tud ! Éljen a napi készpénzfelvételi limit lehetőségével, így a tolvaj csak a beállított összegig tud felvenni a bankkártyáról készpénzt. 

Nem vitte vissza a motort a próbakörről.

 

Csütörtökön az esti órákban Hajmáskéren hirdetésre megjelent egy fiatalember azzal, hogy az eladásra kínált motorkerékpárt megvásárolná. A tulajdonos minden biztosíték és garancia nélkül átadta kipróbálásra a 150.000 Ft értékű  motort, mellyel a „vevőjelölt” elhajtott, majd eszében sem volt azt visszavinni. A sértett ezt követően bejelentést tett a rendőrségen, majd másnap reggel értesítette a helyi körzeti megbízottat, hogy megvan az a telefonszám, melyről a motort kipróbáló fiatal előzőleg felhívta. A körzeti megbízottak gyorsan felderítették a személyt, akit lakásáról állítottak elő. A 19 éves veszprémi fiatal elismerte a bűncselekményt, a lopást gondosan megtervezte, még üzemanyagot is vitt magával arra az esetre, ha a motorban lévő menet közben kifogyna. Végül a plussz benzinnel sem érte el uticélját, a motort miután kifogyott belőle a benzin az erdőben hagyta. A fiatal ellen lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.       

Nem éhes volt 

 

Szabálysértési őrizetbe vette a Veszprémi Rendőrkapitányság azt a hajléktalan férfit, aki a TESCO áruházban éjszaka több pékárut is megrongált. Az áruház biztonsági szolgálata tett bejelentést a Rendőrségen, hogy egy férfi az üzlet eladóterében lévő zsemle vekniket széttépte és az ujját a kenyerekbe nyomkodta, melyek miatt eladhatatlanná váltak. A biztonsági szobába kísért elkövető a kiérkező rendőröknek elmondta, hogy azért tette, mert kovászosak voltak és megenni nem lehet őket. Ezen túlmenően az intézkedés során a férfi semmilyen együttműködést nem tanúsított, és a szabálysértés elkövetését sem ismerte el. A „kenyérrongálót” a rendőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, majd gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében őrizetbe vették.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.