Környezetkárosítás: bontott hűtőket hordtak a murvabányába

Környezetkárosítás bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság. A bűncselekménnyel gyanúsítható 5 személyt elfogták. A VERGA Zrt. területén mintegy száz köbméternyi régi hűtőszekrényt és egyéb hulladékot helyeztek el illegálisan. A nyomozás részleteiről Pálmann László rendőr ezredes, a Veszprémi Rendőr kapitányságvezető-helyettese, bűnügyi osztályvezető tájékoztatta a sajtó munkatársait 2015. augusztus 7-én a környezetkárosítás helyszínén. A rendőrök 2015. július 30-án hajnalban Hajmáskér egyik utcáján fogták el a helybéli 38 éves G. Mihályt. Másnap hajnalban összehangolt akció keretében
várpalotai otthonában fogták el az 53 éves K. Ferencet, és Hajmáskérről állították elő a 21 éves K. Krisztiánt, az 57 éves K. Boldizsárt, valamint augusztus 3-ra idézték be a szécsényi illetőségű, 56 éves K. Józsefet.

Az öt gyanúsított két elkövetői körbe tartozott, miután három éve ketten abbahagyták, a többiek folytatták az illegális szemétlerakást – mondta el Pálmann ezredes. A Veszprémi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya négy férfi ellen környezetkárosítás bűntettének, K. Krisztián ellen bűnsegédként elkövetett környezetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Mind az öt gyanúsított szabadlábon védekezik.

Szedlák Tibor termelési vezérigazgató-helyettes tárgyjutalmat adott át a Veszprémi Rendőrkapitányság három munkatársának. A nyomozás során kiemelkedő munkát végzett Kemény Gergő rendőr hadnagy főnyomozó, Kelemen Gyula rendőr főtörzsőrmester és Csaba Ákos rendőr törzszászlós körzeti megbízottak.
A Bakonyerdő Zrt., a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatóság, és a Verga Zrt. vezetője 2014 februárjában írt alá együttműködési megállapodást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjével.

A dokumentum megerősítette az erdészetek és a rendőrség közötti kapcsolatot, bűnügyi és közrendvédelmi oldalon is számos eredmény született az eltelt másfél év alatt.

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.