Csaltak az életbiztosítással

Húsz gyanúsítottja van annak a csalási ügynek, melynek nyomozását a napokban fejezte be a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A nyomozás adatai szerint az egyik országos biztosító társaság 37 éves szerződéses üzletkötője 2010. decemberétől folytatott biztosításközvetítői tevékenységet, melynek keretében az ügyfelek tájékoztatása, biztosítási ajánlat felvétele volt a feladata, melyért jutalékot kapott.  D. Barbara és a biztosítóval szerződéses munkaviszonyban nem álló férje, a 38 éves D. Sándor több személlyel kötött olyan életbiztosítási szerződést, melyet az ügyfelek ténylegesen nem akartak megkötni, azonban a két gyanúsított által felajánlott 5.000 forint összeg ellenében mégis aláírtak. A házaspár azzal nyugtatta az ügyfeleket, hogy amennyiben nem fizetik a biztosítás havi díját, a
biztosító társaság úgyis megszünteti a szerződésüket, nekik káruk nem keletkezhet az ügyletből, ez azonban nem volt igaz.

A házastársak a szerződéseket azzal a szándékkal kötötték meg, hogy a szerződés után járó jutalékot a biztosító a részükre kifizesse, azonban azt nem állt szándékukban visszafizetni, holott amennyiben a szerződő féllel kötött szerződés megszűnik, a társaság az üzletkötőt a jutalék visszafizetésére kötelezi.
A nyomozó hatóság az üzletkötőt és férjét csalás bűntett, a szerződő feleket pedig csalás és magánokirat-hamisítás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként vonta felelősségre.

Az ügyet a Veszprémi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.