„Biztonságos otthon – édes otthon”

A lakásbetörések és „trükkös lopások” megelőzését célzó bűnmegelőzési program

A Veszprémi Rendőrkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kiemelt figyelmet fordít az ún. „trükkös” és a betöréses lopások
megelőzésére, illetve visszaszorítására, melyekkel kapcsolatban a bűnügyi kihívások figyelembe vételével folyamatos programokat szervez.
Ennek keretében az idei évben is „Biztonságos otthon – édes otthon” címmel, új programmal jelentkezik a megyénkben a rendőrség, amely a Veszprémi Rendőrkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának közös kezdeményezése. A program keretében az otthonok, lakások biztonságát növelő új kiadvány is készült, amit lakossági fórumokon kívánnak bemutatni, és eljuttatni az állampolgárokhoz.

A kiadvány mellett a program része egy lakásbiztonsági teszt, mellyel mindenki felmérheti saját lakása veszélyeztetettségét, továbbá egy vagyonvédelmi leltár is, ami segítséget nyújt abban, hogy amennyiben valaki mégis ilyen jellegű bűncselekmény áldozatává válik, akkor a jelentősebb értéktárgyakkal kapcsolatban feljegyzett gyári számok, pontos típusok, jellemzők megkönnyíthetik a rendőrség munkáját a nyomozás során. Ezeken túl a program a trükkös lopások visszaszorítása érdekében, speciálisan a lakótelepen élő idősek számára összeállított prevenciós tájékoztató anyagot is tartalmaz.

A rendőrség munkatársai a kiadványokat eljuttatják a közös képviselőknek, polgárőr egyesületeknek, valamint az idős bűnmegelőzési kortárssegítők részére is. Terveink szerint a program egész Veszprém megyére kiterjed majd.

A program beindítójaként a Veszprémi Rendőrkapitányság és a Bűnmegelőzési Osztály 2015. július 02-án 17.00-tól lakossági fórumot szervez, amelynek napirendi pontjai:

17.00-17.05:   Köszöntő – Veszprém Rk. munkatársa
17.05-17.20: A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara
tájékoztatója a lakások biztonságát növelő technikai védelem
lehetőségeiről
17.20-17.35:   A trükkös lopások megelőzésével kapcsolatos előadás (Orsós Károly r.
őrnagy Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főelőadó)
17.35-18.00.    Zárás és fórum, kérdések és válaszok

Az előadás alatt folyamatos vagyonvédelmi-technikai bemutató látható

Kategória: Aktuális, Baleset-megelőzés, Hírek | A közvetlen link.