Barátja bankkártyájával fizette a szerencsejátékot

Egy ajkai férfival szemben zárták le a nyomozást a veszprémi rendőrök, aki a megalapozott gyanú szerint barátja bankkártyájának adatait felhasználva fedezte online szerencsejáték szenvedélyének költségeit.

A nyomozás során megállapított adatok szerint a 24 éves Cs. Róbert ajkai lakos 2014. év szilveszterén meglátogatta egy veszprémi kollégiumban lakó ismerősét. Amikor a házigazda nem figyelt rá, elöl hagyott bankkártyájának adatait észrevétlenül elmentette mobiltelefonjába, majd hazament. Később a megszerzett kártyaadatokkal több internetes szerencsejátékkal foglalkozó weboldalon is fizetett a sorsolásokért, erre ismerősének bankszámlájáról több mint 130.000 forintot költött.

Amikor a sértett a gyanús számlamozgásokról értesült bankjától, egyből a rendőrséghez fordult. A nyomozás során kiderült, hogy a korábbi jó barátnak köszönhetőek a jogosulatlan vásárlások.

Cs. Róberttel szemben információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.