Ittas volt a cserbenhagyó

Lezárult a nyomozás az ellen a 25 éves férfi ellen, akik ittas állapotban okozott balesetet, majd a helyszínről elhajtott.

A nyomozás során megállapított adatok szerint a 25 éves K. B. balinkai lakos, 2014. október 19-én dél körül közlekedett személygépkocsijával a 8213-as számú úton Jásd felől Szápár irányába. A 8216-os út kereszteződéséhez érve az „Állj, elsőbbség adása kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére megállás nélkül nagy ívben jobbra kanyarodott, majd egy arra haladó motorosnak ütközött, aki ettől járművével felborult. A balesetet követően K. B. autójából nem szállt ki, hanem azzal tovább közlekedett anélkül, hogy meggyőződött volna arról, történt-e személyi sérülés. K. B. a megalapozott gyanú szerint úgy vezette járművét a közúti forgalomban, hogy előtte szeszesitalt fogyasztott, és nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel sem. A rendőrök kiderítették továbbá azt is, hogy az általa vezetett gépkocsi nem rendelkezett érvényes hatósági engedéllyel a közúti forgalomban való részvételhez.

K. B-vel szemben az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség, valamint cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek, illetve a jogosítvány és műszaki engedély hiánya miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek.

 

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.