Leköpte a kutyát, sértegette a rendőröket

A veszprémi vásárcsarnoknál köpött le egy kutyát egy veszprémi nő, majd az emiatt intézkedő rendőröket vele lévő társa eljárásukban akadályozta, becsületükben megsértette.

A rendelkezésre álló adatok alapján, egy 2015. február 25-én a délutáni órákban telefonon érkezett bejelentésre mentek ki a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai, Ébel Emese rendőr törzsőrmester és Hámori György rendőr főtörzsőrmester a veszprémi vásárcsarnokhoz. Itt a betelefonáló hölgy elmondta nekik, hogy éppen a kutyáját sétáltatta a környéken, amikor azt egy nő minden előzmény nélkül leköpte. Amikor emiatt számon kérte, az idegen agresszív hangnemben beszélt vele. A rendőrök ezt követően a helyszín közelében igazoltatták a 60 éves T. Cs-nét, aki elismerte a kutya leköpését, magyarázattal azonban nem tudott szolgálni ennek okára. Az intézkedés során a T. Cs-né társaságában levő E. T. 57 éves veszprémi férfi többször közbeszólt, ezzel zavarta annak eredményes és gyors lefolytatását. E. T-t felszólították, hogy ezt a magatartását fejezze be, aki azonban ennek nem tett eleget, ehelyett az intézkedő rendőrök becsületének csorbítására alkalmas kijelentéseket kezdett kiabálni. A férfit ezt követően a szabálysértő magatartás folytatása miatt előállították a kapitányságra.

T. Cs-nével szemben rendzavarás, míg a E. T-vel szemben jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárás indult. E. T-vel szemben becsületsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az egyenruhások büntető feljelentést is tettek.

 

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.