Közösen a rászorultakért

A téli időszakban kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a rászorult, hajléktalan emberek segítésére.

A Veszprémi Rendőrkapitányság rendőri állománya az elmúlt évekhez hasonlóan nagy figyelmet fordít a közterületen az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső, valamint egyéb okból rászorult személyek megsegítésére.

A hideg, téli időjárás minden évben komoly veszélyt jelent elsősorban a hajléktalan emberek számára. A rendőrség felkészült az elkövetkező hideg napokra, a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásában történő közreműködésre. Ennek érdekében a jól bevált gyakorlatnak megfelelően a kapitányság felvette a kapcsolatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi szervezetével, akik a téli krízisidőszakban az Utcai Szociális Szolgálat működtetésével és teajáratok indításával segítik az arra rászorulókat.

Amikor a járőrök olyan hajléktalan vagy egyéb okból rászoruló személyeket találnak, akinek élete, testi épsége a hideg miatt veszélyben lehet, egyből hívják a Szeretetszolgálat krízistelefonszámát, és az Utcai Szociális Szolgálat munkatársai gondoskodnak biztonságba helyezésükről, illetve meleg itallal, ruházattal látják el őket.

A tapasztalatokat havonta, a Veszprém Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Hajléktalanokkal foglalkozó munkacsoportjának ülésein közösen értékelik, és ekkor döntenek a szükséges további intézkedésekről is.

A hideg idő azonban nem csak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem a falvakban élő időseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem nyújtanak megfelelő védelmet a zord idővel szemben. A tragédiák megelőzése érdekében mindannyiunk érdeke, hogy a rászorulókon segíteni tudjunk, így a rendőrség kéri, amennyiben úgy ítélik meg, hogy kihűlés veszélyeztet valakit, akkor hívják a 112-es segélyhívó számot, illetve a Közép-dunántúli Regionális Diszpécserszolgálatot a 06/34-511-028-as számon, vagy a  Magyar Máltai Szeretetszolgálat 06-30/2376695-ös krízistelefonszámát.

 

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.