Szuperbringa és KIK egy napon

SZUPERBRINGA

2011-ben a Rendőrség kiemelt figyelmet fordít a kerékpárosok közlekedésbiztonságára. Ennek eleme a „SZUPERBRINGA” program, melyben a rendőrség mellett a Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége is részt vesz, valamint a Kerékpáros Iskola Kupa is.  

Mindkét rendezvény célja, hogy a kerékpárosokkal kevesebb baleset, tragédia történjen városunk útjain, hogy felhívjuk figyelmüket a veszélyekre, megismertessük a gyerekekkel a KRESZ-t és a kerékpár kötelező tartozékait. Ezek a programok nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy a kerékpárosok már gyermekkorban megismerjék a kerékpározás szabályait, annak lehetséges veszélyeit, így remélhetőleg a megszerzett ismeretek és beidegződések a későbbi évtizedekben is meghozzák a pozitív hatásukat.

Sok szülőben felmerül a kérdés, hogy mindent megtett-e azért, hogy gyermeke biztonságban kerékpározzon. Ahhoz, hogy nyugodtabban engedjük gyermekünket kerékpározni segítséget nyújt a „Szuperbringa Kalauz” kiadvány, mely a biztonságos kerékpározáshoz szükséges tudnivalókat tartalmazza, és melyet minden kerékpáros általános iskolás gyermek részére eljuttattunk.

A Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén az iskolarendőrök májusban a Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség szakembereivel közösen az oktatási intézményekben vizsgálják át a gyermekek kerékpárjait, hogy azok megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak, azaz alkalmasak-e a biztonságos közlekedésre. Amennyiben az ellenőrzés során a kerékpár az előírásoknak megfelel, akkor a kerékpár vázára egy „SZUPERBRINGA IGAZOLÁST” (műszaki matricát) ragasztanak fel, mely 2012. december 31-ig érvényes.

A tegnapi napon a Veszprémi Rendőrkapitányság a Közlekedési Felügyelőséggel közösen a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában vizsgálta át a kerékpárokat. Az összes átvizsgált kerékpárból csupán 5 felelt meg maradéktalanul a műszaki előírásoknak és kaptak „Szuperbringa Igazolás”-t.

 

 

Kerékpáros Iskola Kupa Veszprémben

A Veszprém Városi Baleset-megelőzési Bizottság a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola együttműködésével a tegnapi napon rendezte meg fiú-lány kategóriában az általános iskolások körében a Kerékpáros Iskola Kupát.

A jelentkezők először, főleg kerékpáros közlekedési szabályokkal kapcsolatos KRESZ elméleti tesztet töltöttek, majd a felállított akadálypályán kellett végighaladniuk, minél kevesebb hibapont megszerzésével. Az eredmények összesítésekor látható volt, hogy a gyermekek elméleti közlekedési szabályismeretinek bővítése mindenképpen szükséges és időszerű. A verseny végeredménye szoros volt, kategóriánként három díjazottat állítottunk.

Helyezettek:

Fiú:

1.      helyezett: Török Tamás – Olaszfalu

2.      helyezett: Szalai Máté – Olaszfalu

3.      helyezett: Kovács Martin – Tótvázsony

Lány:

1.      helyezett: Koltai Alexandra – Olaszfalu

2.      helyezett: Búzás Virág – Olaszfalu

3.      helyezett: Tuba Orsolya – Kossuth iskola

 

A jutalmazottak a biztonságos közlekedéshez szükséges kerékpáros felszeléseket vehettek át.

Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjére kategóriánként az első két továbbjutót neveztük be.  

 http://veszpremtv.hu/new/oldal/index.php?view=1305736258

Kategória: Aktuális, Baleset-megelőzés | A közvetlen link.