Hétvégén történt

Ittasan törte össze barátja autóját

 Vasárnap hajnalban Zirc belterületén közlekedési baleset történt. Egy 20 éves fiatal lány  barátaival Zircen  szórakozott. Hajnali három óra körül elkérte barátja autójának kulcsát, hogy beteszi  a kabátját. Az autóhoz az unokatestvérével ment ki, majd hirtelen ötlettől vezérelve beültek az autóba, és elindultak vele, a gépkocsit a lány vezette. Zircen autókáztak, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban a vezetői engedéllyel nem rendelkező lány elvesztette uralmát a gépkocsi felett és az út melletti árokba hajtott. A baleset következtében mellette ülő barátja 8 napon belüli  könnyű sérüléseket szenvedett. A borzavári fiatal lány a barátja tudta és engedélye nélkül vitte el az autót, vezetői engedéllyel nem rendelkezett, és az orvos véleménye szerint vezetéskor enyhén ittas állapotban volt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele és ittas vezetés miatt indított büntetőeljárást, az ügyet gyorsított eljárásban bíróság elé állítási javaslattal kívánja befejezni.    

 Drága szomszédolás

Nyomozás indult a Veszprémi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki Veszprémben egy nyitva hagyott lakásból tulajdonított el pénztárcát, bankkártyát, személyes iratokat és közel 40.000 Ft készpénzt. A lakás tulajdonosa a szomszédban szórakozott, lakásának ajtaját nyitva és őrizetlenül hagyta. A rövid szomszédolás bőven elegendő volt egy szemfüles tolvaj számára, aki nem szalasztotta el a figyelmetlen tulajdonost meglopni.

 A Veszprémi Rendőrkapitányság a hasonló esetek elkerülése érdekében felhívja a figyelmet, hogy bármilyen rövid időre is hagyják el lakásukat, annak ajtaját mindig zárják be!

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.