Lufik vitték a gyermekrajzokat

 

 

Általános iskolás gyerekek közlekedés-biztonsági témájú rajzait tartalmazó lufik emelkedtek a magasba 2014. szeptember 30-án Veszprémben, a KRESZ-FESZT elnevezésű országos rendezvénysorozat egyik programján.

A tavalyi évben rendezték meg először a KRESZ-FESZT elnevezésű országos rendezvénysorozatot, mely az országos tanévkezdeti kampány záróeseménye és egyben a „közlekedésbiztonsági tanév” kezdete is volt. A rendezvénysorozat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság (ORFK-OBB), a Nemzeti Közlekedési Hatóság és Közlekedéstudományi Intézet – az Élet Úton program alapító tagjainak – közös együttműködésével valósult meg.
Ehhez kapcsolódva 2014. szeptember 30-án 9 órai kezdettel rendezte meg a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Veszprémi Baleset-megelőzési Bizottság a Veszprém megyei tanévkezdő kampány záróeseményét, a veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola udvarán. A közel 140 alsó tagozatos kisdiák egy kerékpáros ügyességi pályán mutathatta be gyakorlati ismereteit, valamint megismerkedhettek a rendőrség által használt szolgálati gépjárművekkel is. A programot ujjnyomat vétel és arcfestés is színesítette.
A „Vigyázz Rám!” kampány keretében 140 lufi emelkedett a magasba 11 órakor az iskolaudvaron, amelyek magukkal vitték a gyermekek által rajzolt közlekedésbiztonsággal kapcsolatos rajzokat is.

Ezek megtalálói és visszaküldői között értékes nyeremények kerülnek a későbbiekben kisorsolásra.

Kategória: Aktuális, Baleset-megelőzés, Hírek | A közvetlen link.