Tölts egy napot biztonságban

Tölts egy napot biztonságban

A Veszprémi Rendőrkapitányság „Tölts egy napot biztonságban” bűn- és baleset-megelőzési programját 3. alkalommal, idén a Jutasi úti városrész önkormányzati képviselőivel közösen rendezte meg. A rendezvényre szülőket és gyermekeket egyaránt vártunk.

A gyermekek biztonságos közlekedésre nevelésére kiváló helyszínül szolgált a veszprémi KRESZ park, ami lehetőséget biztosított, hogy a közlekedési szabályokat gyakorolhassák. Kerékpáros ügyességüket a parkolóban felállított akadálypályán, közlekedési ismereteiket KRESZ teszt kitöltésével mutathatták meg. A legkisebbeknek baleset-megelőzéssel kapcsolatos színezővel és kézműves foglalkozással készültünk.

Az idei évben létesítettünk egyfajta „jogi segítségnyújtó” állomást is, ahol a rendőrségi eljárásokkal, áldozatvédelemmel, bűnmegelőzéssel és egyéb a lakosságot érintő és érdeklő kérdésekben álltunk a látogatók rendelkezésére. A felállított sátorban több olyan bűnmegelőzési kiadványt is elhelyeztünk, ami a leggyakrabban előforduló bűncselekményekkel kapcsolatban tartalmaznak megelőzési tanácsokat.

A rendezvény legnagyobb látványossága mindenképpen a rendőrségi kutyás- és közelharc bemutató volt, ahol a Veszprémi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának beosztottjai különböző szituációkban a bűncselekményt elkövető és a rendőri intézkedésnek ellenszegülő elkövetők elfogását szimulálták.

A program nem titkolt célja volt az is, hogy a rendőrség közelebb kerüljön az lakossághoz és fordítva. Az állampolgárok java része a közterületen szolgálatot teljesítő, és adott esetben közlekedési szabálysértőkkel szemben intézkedő rendőröket találkozik. Ám a rendőri feladatoknak ez is részét képezi és emellett szerettük volna megmutatni a lakosságnak, hogy a Rendőrség, így a Veszprémi Rendőrkapitányság munkája ennél jóval sokrétűbb és munkánk a város lakóinak biztonságérzetét és a közbiztonság fenntartását hivatott szolgálni.

 

Köszönet illeti a Veszprémi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának állományát a színvonalas rendőrségi bemutató megtartásáért, mellyel nagyban hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

 

Híradás: http://veszpremtv.hu/new/oldal/index.php?view=1305564525

Képek forrása: www.vehir.hu

Kategória: Rendezvények | A közvetlen link.