Rendőri jelenlét a Veszprémi Utcazene Fesztiválon

A Veszprémi Utcazene Fesztiválra, 2014. július 24-26. között, délután 16.00-22.00 óráig tartó időszakban a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói is kitelepültek.

A megelőzési munkát alkalmanként 2 fő tanuló segítette, akiket a veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskolai Szakiskola és Gimnázium, az iskolai közösségi szolgálat révén biztosított részükre, napi 3 órában.  A kollégák a helyszínen bűn-és baleset megelőzési témában készült szórólapokkal, személyes elbeszélgetés lehetőségével várták az érdeklődőket.
A felnőtt, és fiatal felnőtt korosztálynak speciálisan motorkerékpárra, kerékpárra, és személygépjárműre készített KRESZ-tesztekkel biztosítottak lehetőséget tudásuk felmérésére, majd a vállalkozó szellemű résztvevők a közös kiértékelés során további baleset megelőzési tanácsokkal is gazdagodtak.
A gyerekek KRESZ ismeretüket különböző feladatlapok segítségével bővíthették, az egészen kicsi gyerekek pedig kedvükre színezhettek, míg a nagyobban tanultak.


A bűnmegelőzési előadók a különböző feladatok végrehajtását kisebb ajándéktárgyakkal jutalmazták, mely nagy sikert aratott a résztvevők körében. Péntek, illetve szombat este folyamatosan érkeztek az érdeklődők, nagy volt a nyüzsgés. 

A Veszprémi Utcazene Fesztivál rendjét, résztvevőinek biztonságát a Veszprémi Rendőrkapitányság, környező rendőrkapitányságok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály és a Közterületi Támogató Alosztály állománya, a városi és vidéki polgárőr egyesületek, a Veszprém Megyei Jogú Város PH, Városüzemeltetési Iroda Közterület Felügyeleti Csoportja , a
MH 54. Radarezred Komendáns Hivatalának katonai rendészei, illetve Veszprém Megyei jogú Város Önkormányzatának munkatársai biztosították.

Kategória: Aktuális, Baleset-megelőzés, Hírek | A közvetlen link.