Elsikkasztotta a munkadíjat

Sikkasztás vétség megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást zárta le a napokban a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A rendelkezésre álló adatok szerint a füzesgyarmati gyanúsított egy weboldalon hirdett meg 2013. októberében veszprémi gipszkarton szerelési munkát. Az ajánlatra négy Pest megyei férfi jelentkezett, akik meghatározott órabér ellenében teljesítették a 24 éves B. Kálmán által adott megbízást.

A veszprémi munka szerződészerű elvégzése ellenére a sértettek munkaszerződésüket és munkabérüket nem kapták meg, illetve munkaadójukat sem érték el az általa megadott telefonszámon. Az eljárás adatai szerint a fővállalkozó a munka elvégzését követően kifizette a munkadíjat, melyet az alvállalkozó nem továbbított a munkavállalók felé, az átvett pénzösszeggel sajátjaként rendelkezett.

A 24 éves füzesgyarmati férfit a Veszprémi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, majd a nyomozás lezárása után az ügyet vádemelési javaslattal küldték meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.