Vagyonvédelmi Lakossági Fórum

A Veszprémi Rendőrkapitányság és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Veszprém Megyei Szervezete 2014. június 3-án 17 órától a Veszprémi Városi Művelődési Otthon Kamaratermében Vagyonvédelmi Lakossági Fórumot tartott.

A fórum célja az volt, hogy a lakosság minél szélesebb körben megismerje a lakásbetörések elleni védekezés lehetőségét.

Elsőként Orsós Károly rendőr őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója tartott előadást az időskorú személyek sérelmére elkövetett vagyon elleni bűncselekményekről. Ezt követően Zanati Gyula rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály, Vagyon-és Gazdaságvédelmi Alosztály vezetőjének előadása következett a vagyon elleni bűncselekményekről. Zanati őrnagy beszélt a lakásbetörések számának alakulásáról, illetve a megyeszékhelyen jellemző tendenciákról.

Végül Rácz László, a Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara titkára és Szalai László a Kamara biztonságtechnikai elnöke zárta az előadássorozatot. Témájuk címe: Vagyonvédelmi lehetőségek, megoldások ismertetése, a riasztó és távfelügyeleti rendszerek előnyei, az alkalmazható vagyonvédelmi eszközök bemutatásán keresztül.

A résztvevők az előadásokat követően saját élményeikről számoltak be, illetve további bűnmegelőzési tanácsokat is kértek.

A Veszprémi Rendőrkapitányság soron következő vagyonvédelmi fórumát 2014. június 12-én 17 órakor tartja Zircen, a Békefi Antal Könyvtárban.

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.