Életet mentettek a zirci rendőrök

A gyors rendőri beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni annak a zirci családnak az életét, akik 2013. 12. 03-án az esti órákban rekedtek bent a kigyulladt családi házukban

20 óra 50 perckor érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére, mely szerint egy zirci családi ház ismeretlen körülménye között lángra kapott. Simon Balázs r. zls. és Pecséri István r. ftőrm. kollégák perceken belül a helyszínre érkeztek, amikorra már a családi ház oly mértékben lángolt, hogy az alsó szinten rekedt lakók segítségért kiáltoztak.

A kollégák felmérve a helyzet súlyosságát, a szolgálati poroltót magukhoz véve, mindenfajta védőfelszerelés nélkül azonnal az égő házba hatoltak. A bejáratnál már minden irányból felcsapó lángokkal szembesültek, azonban ez sem tántorította el őket attól, hogy életük kockáztatásával a hátsó szobák felé vegyék az irányt, ahonnan az ott tartózkodók kétségbeesett segélykiáltása visszhangzott.

A rendelkezésre álló poroltó készülékeknek csak ideig-óráig vehették hasznát a percek alatt kialakult sűrű összefüggő füstben, ahonnan végül a kiérkező tűzoltókkal közösen a földszinti ablakokon bemászva sikerült egyenként kimenteni a füstmérgezést szenvedő családtagokat.
A majdnem tragédiába torkolló eseményt feltehetően a kazánházban kialakult tűz okozta, azonban ezt csak a későbbi szakértői vizsgálat erősítheti meg.

A tűzeset következtében jelentős anyagi kár keletkezett, amely kizárólag a tapasztalt kollégák gyors és hatékony reagálásának köszönhetően nem követelt emberéletet.

A zirci kollégák közreműködésével sikerült szerencsésen megelőzni egy alighanem családi tragédiával végződő eseményt.

 

 

Kategória: Aktuális, Baleset-megelőzés, Hírek | A közvetlen link.