Kerekasztal a hajléktalanokért

A télre való felkészülés jegyében tartotta meg újabb ülését 2013.december 04-én a Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Közterület Védelmi és Hajléktalanokkal foglalkozó munkacsoportja.

A kerekasztal megbeszélésen a közterület felügyelet, a megyei kórház, a Máltai Szeretetszolgálat és a Veszprémi Rendőrkapitányság képviselői vettek részt. A megbeszélés során megállapodás született a hajléktalanok közterületi jelenlétével kapcsolatos bejelentések egységes kezeléséről és a különböző részt vevő szervezetekhez érkező információk közös kiértékeléséről. Az elmúlt évek pozitív tapasztalatai alapján a részt vevők megállapították, hogy a korábban már kiépített együttműködési keretek között kell folytatni a munkát, hogy az idei télen is megelőzhetőek legyenek a kihűlés okozta egészségkárosodások, halálesetek.

Megállapodás született továbbá egy olyan tájékoztató kiadvány elkészítéséről és terjesztéséről is, amelyben azok az információk kerülnek rögzítésre, amelyek segítik az állampolgárokat abban, hogy különböző, hajléktalanokkal kapcsolatos problémáikkal kihez és milyen módon tudnak fordulni a gyors reagálás, illetve megoldás érdekében.

 

Kategória: Aktuális, Baleset-megelőzés, Hírek | A közvetlen link.