Virágboltosok a bűnmegelőzés szolgálatában!

Mindenszentek és Halottak Napja közeledtével sokan látogatnak ki elhunyt szeretteik sírjához, hogy elhelyezzék a kegyelet virágjait és meggyújtsák az emlékezés gyertyáit.

A Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt fontosságú feladatának tekinti ebben az érzelmileg felfokozott időszakban is megőrizze az emberek és értékeik védelmét.

Az eltelt évek tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy a temetőket ilyenkor nem mindenki azért látogatja, hogy szerettei sírjánál megemlékezzen. Ezért gyakrabban fordul elő gépkocsi-feltörés, kerékpárlopás, sírokról történő virág és koszorú eltulajdonítás illetve alkalmi-vagy zseblopás.

Célunk, hogy ezen bűncselekmények és szabálysértések megelőzése érdekében olyan új csatornákon keresztül szólítsuk meg az állampolgárokat, hogy mielőtt elindulnának szeretteik sírjához a temetőbe már rendelkezzenek azokkal a szükséges ismeretekkel, amelyek szem előtt tartásával elkerülhető áldozattá válásuk.

A temetőket látogatók többsége mielőtt kimenne szerettei sírjához megjelenik valamelyik virágboltban, hogy beszerezze a megemlékezés virágait. Ezen a helyen még időben át lehet nekik adni azt a rövid írásos ismertetőt, amely tartalmazza a megadott cél eléréséhez szükséges ismereteket.

Az idei évtől kezdve Veszprémben a temetők közelében működő virágboltokban a Mindenszentek előtti időszakban a vásárlóknak a virágbolti eladók egy rövid bűnmegelőzési tájékoztatót is átadnak majd a virágok mellé és röviden felhívják a figyelmüket az alapvető biztonsági intézkedések megtételére, amellyel elkerülhetővé válik áldozattá válásuk.

Kategória: Aktuális, Bűnmegelőzés, Hírek | A közvetlen link.