Pórul járt a csaló

Idős úr unokáját kereste egy 40 év köri férfi Veszprém egyik nagy lakótelepén 2013.  október 18-án délután. Ezzel az ürüggyel akarta a bácsi lakásásba bemenni. Azonban a  77 éves férfi nem dőlt be a trükknek, elzavarta a csalót.

A Munkácsy u. egyik tízemeletes épületében próbálkozott a 40 év körüli férfi. A  lépcsőházban találkozott össze a bácsi a csalóval, aki azzal az ürüggyel szólította meg,  hogy az unokájának hozta meg tartozását. Mikor az idős ember közölte vele, hogy az  unokája nem tartozik senkinek, akkor az ismeretlen személy újabb történettel állt elő, és arra hivatkozott, hogy a nyugdíjfolyósítótól jött és pénzt hozott neki, amire az idős férfi közölte vele, hogy neki a nyugdíját úgy utalják át. Az ismeretlen személy ismételt pénzváltási
kérését elutasította az idős férfi, amire a 40 éves férfi eltávozott a lépcsőházból, így a bácsinak kára nem keletkezett.

A rendőrkapitányság megelőzési előadója személyesen kereste fel az idős bácsit, akinek a gyors helyzet felismerési képességét és rátermettségét 2014. évi naptár és ” Bűnmegelőzési Receptúra” kiadvány átadásával ismertük el.

Az ilyen esetek elkerülése érdekében kérjük, minidig győződjenek meg róla, hogy a személy foglalkozása megegyezik-e az általa elmondottal: kérjenek tőle igazolványt, vagy akár hívják fel a céget, szolgáltatót telefonon és érdeklődjenek, hogy küldtek-e Önökhöz munkatársat. Amennyiben azt tapasztalják, vagy csak gyanakodnak, hogy az Önöknél tartózkodó személy esetleg csaló lehet, figyeljék meg alaposan és azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségen!

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.