Ittasan üvegeket tört

Az utcazene fesztiválról tartott haza 2013. július 27-én éjjel 2 óra magasságában egy fiatal pár, amikor a Gábor Áron utcában arra lett figyelmes, hogy az egyik üzlet előtt két személy hangosan kiabál. Szemük láttára a férfi földre lökte a 28 éves élettársát, megütötte és a kezét rángatta.

A 20 éves fiatalember és 17 éves barátnője a további bántalmazást megakadályozva a veszekedők közé lépett, felsegítették a nőt és megpróbálták kibékíteni őket. Egy darabig el is kísérték a párost, majd amikor elértek a lépcsőházukig, a férfi hirtelen haragra gerjedt, amiért beleavatkoztak magánéletébe. Ekkor a nála lévő szatyorból üres borosüvegeket vett elő, amelyek közül többet a földhöz vágott, egy üveggel pedig betörte az épület bejárati ajtajának üvegablakát. Húsz méterrel haladtak tovább, amikor az agresszív férfi – aki időközben felrohant a lakásába – egy 20 cm-nél nagyobb pengehosszúságú konyhakéssel, fenyegető kijelentések kíséretében a kezében szalad utánuk.

M. Pétert a kiérkező járőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett, ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt folytat eljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. Az eljárás során a továbbiakban szabad lábon védekezhet.

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.