Halálos közlekedési baleset ügyében élt vádemelési javaslattal a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság T. Bálint 33 éves budapesti lakos ellen. A nyomozás vádemelési javaslattal zárult.

T. Bálint 2013. január 25-én este 8 órakor Tótvázsony külterületén, a 7301. számú főúton haladt autójával Veszprém irányából Nagyvázsony felé. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, melynek  vetkeztében a gépkocsi egy balra ívelő útkanyarulatban, a helyenként havas-jeges felületű úttesten megcsúszott. A jármű az úttesten az ellenkező irányú forgalmi sávba sodródott és a vele szemben szabályosan közlekedő autónak ütközött. A balesetben a szemből érkező gépkocsi 33 éves utasa a helyszínen életét vesztette, egy másik személy súlyosan, egy pedig könnyebben sérült.
A Veszprémi Rendőrkapitányság az eljárás során keletkezett iratokat 2013. július 3-án vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségre.

 

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.