Rendőrségi összefoglaló

Az elmúlt héten 13 közlekedési balesetnél helyszíneltek a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai. A balesetek túlnyomó részében személyi sérülés nem történt, ugyanakkor három motoros balesetnél is intézkedtünk, melyek személyi sérüléssel végződtek.

Nagyvázsony felől Veszprém irányába közlekedett az a motoros, aki egy balra ívelő útkanyarulatban megcsúszott, letért az útról és a vízelvezető árokba sodródott.

Honda motorjával Ajka felől Várpalota irányába közlekedett az a német állampolgár, aki egy előtte haladó és forgalmi okból fékező Toyota gépkocsinak ütközött.

Kawasaki motorral közlekedett az a győri férfi, aki előzés közben Veszprémfajsz külterületén motorjának jobb oldalával nekiütközött egy balra kanyarodó személygépkocsinak.

 A motorral közlekedőkre fokozottan érvényes az időjárási, a látási és útviszonyoknak megfelelő közlekedés fontossága. A közlekedés többi résztvevője is sokat tehet a balesetek elkerülése érdekében, ha fokozottan figyel a motorosokra. Természetesen a motorosok részéről ehhez az is kell, hogy irányváltoztatási, előzési szándékukat a közlekedés többi résztvevője kellő időben felismerje.

 Veszprém közbiztonságában az elmúlt héten sem mutatkozott szélsőség. Többnyire vagyon elleni bűncselekmények miatt intézkedtek a rendőrök, de körözött személyt is kézre kerítettek.

A Haszkovó utcában igazoltattak a járőrök egy szentkirályszabadjai lakost, akinek elfogását a Veszprémi Járásbíróság rendelte el garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt. A 29 éves férfit az egyenruhások elfogták, később őrizetbe vették.

 A Hérics utcában egy autólopást akadályoztak meg a járőrök. Egy állampolgár kért rendőri intézkedést, mert az utcában parkoló gépkocsijának nekiütköztek. A kiérkező kollégák a helyszín közelében megtalálták azt a Trabantot, mellyel a rongálást okozták. Az autóban ült egy férfi is, akiről kiderült, hogy az autót el akarta tulajdonítani. Előbb letörte az autó ajtókilincsét, majd a kormány alatti vezetékeket összekötötte, így sikerült elindítania a Trabantot. A helyszínről végül nem tudott elhajtani, mert a járőrök elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

 Kollégáim megtalálták azt a 77 éves idős hölgyet is, aki Gyulafirátót külterületén gombaszedés közben tévedt el. Keresésesében a gyulafirátóti polgárőrség tagjaival közösen, közel félszázan vettek részt. Másfél órás keresés után a hölgyet megtalálták, akinek szerencsére nem esett baja, így az éjszakát már otthonában tölthette.

 

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.