Az elmúlt héten történ…

Az elmúlt héten több sérüléses közlekedési baleset történt a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén A balesethelyszínelők 15 balesetnél intézkedtek, ebből 3 könnyű, 4
súlyos sérüléssel járó baleset volt.

A hétvégén sajnos halálos baleset is történt, melynek oka a rendelkezésre álló adatok szerint a követési távolság be nem tartása volt. Egy 46 éves férfi szombat délelőtt Yamaha motorjával a 8-as számú főúton közlekedett Várpalota irányából Veszprém irányába. Előtte szintén motorosok haladtak, akik egy fékező személygépkocsit kerültek ki. A Yamahával közlekedő férfi a gépkocsit nem tudta kikerülni, hátulról nekiütközött. Mögötte szintén egy motoros haladt, aki megpróbálta kikerülni elesett társát, manővere nem sikerült, Ő is elesett a motorral.
Mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy életüket vesztették.

Felhívjuk az autósok, motorosok figyelmét a megfelelő követési távolság betartására.

Az elmúlt héten a Honvédség sérelmére két alkalommal kíséreltek meg vagyon elleni bűncselekményt elkövetni.

Kedden (05.21) Jutaspusztán a Honvédségi Lőtér területén két hajléktalan férfi a futballpálya vaskapuját széttörte, melynek darabjait a vastelepen akarták értékesíteni. A biztonsági szolgálat észlelte a bűncselekményt, az elkövetőket a járőrök kiérkezéséig feltartóztatta. A két férfi ellen lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Csütörtök este (05. 23) két férfi a Jutasi úti Kossuth Laktanya Toborzó Iroda raktárépületéhez
tartozó drótkerítést kb. 70 méteres szakaszban levágta.  A laktanya biztonsági őre észlelte az
elkövetőket, a járőrök kiérkezéséig őket a Katonai Rendészet visszatartotta. H. Róbert 22 éves és H. Zoltán 23 éves veszprémi hajléktalanok ellen őrizetbe vételük mellett dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A héten a meteorológia szolgálat záporokat, zivatarokat jelez. Kérjük az utakon –
főként  a motorkerékpárral  – közlekedők vezessenek fokozott óvatossággal, mert  az útburkolat ilyenkor hirtelen csúszóssá válik, ami megnöveli a féktávolságot.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.