Orvvadászt fogott el a körzeti megbízott

Állampolgári bejelentés alapján, a helyi vadászok segítségével vont intézkedés alá a körzeti megbízott egy férfit Hárskút külterületén szerdán. Felmerült ugyanis annak gyanúja, hogy egy fegyvert, vagy annak látszó tárgyat rejtett el a közeli erdőben. Az igazoltatott személy beismerte, hogy valóban volt nála korábban egy vadászfegyver, melyet állítása szerint korábban az erdőben találta. A fegyvert és annak rejtekhelyét a rendőri felszólításnak eleget téve be is mutatta, mely lefoglalásra került. A ruházat- és csomagátvizsgálás során ezen kívül egy kés is előkerült az elfogott 36 éves személy táskájából.

Az intézkedést követően a férfit bűncselekmény gyanúja miatt előállították, majd őrizetbe vételére került sor. Ezt követően a lakásában házkutatást hajtottak végre, amely során éles lőszerek is előkerültek. A fenti tárgyakat a rendőrség lefoglalta. A férfi gyanúsítottkénti kihallgatása során elismerte, hogy a fegyvert használta, azzal a közeli erdőkben több vadat is elejtett a közelmúltban.

Fentiek alapján a hárskúti férfi ellen jelenleg lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja, valamint lopás miatt folyik a büntetőeljárás.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.