Nehogy kizsebeljék!!

Az ünnepek előtti megnövekedett vásárlóforgalom vonzza a bűnelkövetőket! Ahol egyszerre nagyobb tömeg van, így a karácsonyi vásárban, áruházakban, üzletekben, piacokon, vásárcsarnokokban előszeretettel lépnek akcióba a zsebtolvajok, és alkalmi tolvajok ! Értékeinek, pénzének megóvása érdekében fogadja meg az alábbi tanácsainkat:

Ne hagyja a táskáját, pénztárcáját a bevásárlókocsiban, kosarában! Pénztárcáját a táskájában, vagy kabátja belső zsebében, mások számára nehezen hozzáférhető helyen tartsa, táskáját mindig zárja be!

Csak annyi készpénz legyen Önnél, mely feltétlenül szükséges, a nagyobb összegű ajándékvásárlást amennyiben lehetséges bankkártyával bonyolítsa.

Fizetés után mindig ügyeljen, hogy pénztárcáját ismételten jól elzárja! Ne hordja pénzét farzsebben, külső kabátzsebben, nyitott táskában!

Bankkártyája PIN kódját, ne a kártya mellett a pénztárcában őrizze! Lehetőség szerint személyes iratait, készpénzét, ne egy helyen hordja!

 

Lopás észlelése esetén, minél előbb tegyen feljelentést vagy értesítse a Rendőrséget az ingyenesen hívható (107,112) segélyhívó vonalon !

 

 

Kategória: Aktuális, Bűnmegelőzés, Hírek | A közvetlen link.