Hagyományteremtő iskolakezdési akció Veszprémben

Az idei tanévtől hagyományteremtő jelleggel indított és új elemekkel gazdagított iskolakezdési akció célja, hogy az első osztályos gyerekek mellett, szüleik is személyesen megismerkedjenek az iskola rendőrével.

Szeptember 04.-én a tanév második napján az elsősöket az iskola rendőre is köszöntötte a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskolában. Az idei évben ebben az oktatási intézményben 44 gyermek két első osztályban kezdte meg általános iskolai tanulmányait. Az elsősöket az épület aulájában Gaál Csaba r. őrgy. várta, aki bemutatkozás után rövid, játékos ismertetőt tartott a gyerekeknek a gyalogos közlekedés szabályiról, és emellett felhívta figyelmüket a biztonsági gyermekülés használatának fontosságára is. Az elmondottakat követően ehhez kapcsolódóan a picik a gyalogos közlekedésről szóló mesét is megnéztek.

A beszélgetést kerékpáros ügyességi vetélkedő követte az iskola sportpályáján, melyet a gyermekek láthatóan nagyon éveztek. A kis elsősök mindegyike – a Veszprém MBB által felajánlott ajándéktárgyaknak köszönhetően – fényvisszaverős karperecet és léggömböt kapott, az ügyességi versenyen legjobban teljesítők pedig ajándékcsomagot vehettek át az iskola rendőrétől.

Míg a gyermekek a pályán vetélkedtek, az időközben megérkező szülőket az iskola rendőre fogadta. Bemutatkozás követően, a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében, felhívta a szülők figyelmét a biztonsági gyermekülés használatának fontosságára, továbbá az iskola környékén fokozottabb figyelemre és közlekedési szabályok betartására intette őket. A közlekedési szabályok változásainak nyomon követése miatt röviden ismertette a KRESZ aktuális újításit is.

A hagyományteremtő iskolakezdési akció bizonyítani engedi, a személyes kapcsolat és a közösségi program verhetetlen erejét, mely reményeink szerint tovább erősíti a bizalmat a rendőrség, a pedagógusok, szülők és gyermekek között, és hozzájárul a jövő generációjának biztonságos életvitelre neveléséhez.


Kategória: Aktuális, Baleset-megelőzés, Hírek | A közvetlen link.