Rendőrnek is kiadta magát

Önkormányzati dolgozónak, majd rendőrnek adta ki magát az a férfi, aki Veszprémben egy idős hölgytől korábban 10.000. Ft-ot, majd a tegnapi nap folyamán 30.000. Ft-ot lopott el.

Július 16.-án a délutáni órákban, egyből hazaérkezését követően csengetett be a nyugdíjas asszony bejárati ajtaján egy férfi, aki feltehetően hamis igazolvány felmutatása mellett rendőrnek adta ki magát, majd bement a lakásába, azzal az indokkal, hogy vigyázni kell, mert sok a környéken a betörő. A sértettnek gyanús volt a férfi, akit felismert, mivel egy hónapja is járt nála, ugyan, akkor önkormányzati dolgozónak adta ki magát, és gyógyszerre fizettetett be vele 10.000. Ft-ot. Szólni azonban nem mert neki, és mivel rendőrnek mondta magát beengedte. Az elkövető addig-addig terelte a szót, míg rávette az idős asszonyt, hogy mutassa meg hol tartja a pénzét. A férfi ügyeskedése révén a sértettől második alkalommal 30.000. Ft-ot tudott eltulajdonítani.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a Rendőrség állományába tartozókat az egyenruha és a szolgálati jelvény valamint szolgálati igazolvány igazolja. Amennyiben valaki a Rendőrség alkalmazottjának mondja magát, kérje meg, hogy mutassa fel a jelvényét, melyen egy ötjegyű azonosító számnak kell szerepelnie. Szolgálati jelvénnyel és igazolvánnyal a civil ruhás rendőrök is rendelkeznek. A 112-es ingyen hívható számon ellenőrizheti a jelvényszám alapján, hogy valóban rendőrrel van dolga. A rendőr köteles a nevét, rendfokozatát, beosztását közölni az állampolgárral. Amennyiben erre a személy kérésre nem hajlandó, vagy nem tud szolgálati igazolványt és jelvényt felmutatni, álrendőrrel van dolga és ne engedje be a lakásába. Fontos, hogy jegyezze meg az illető személyleírását, ha gépjárművel érkezett akkor a jármű típusát, színét, rendszámát, és azonnal értesítse a Rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.