Infosátorral az Utcazenén

 

 

A Veszprémi Rendőrkapitányság az idei évben a rendőri biztosításon túl megelőzési programmal és infopulttal csatalakozott az Utcazene fesztiválhoz. A rendezvény négy napján este hat órától tízig várta az érdeklődőket a Kossuth utca alján kihelyezett sátorban.

 

 

A legnagyobb minden korosztályt vonzó érdekességet a bevetési fotóparaván jelentette, mely maradandó „rendőrös” emléket nyújtott a látogatóknak. A sátor mellett felállított nagy képernyős tévén folyamatosan vetített baleset-megelőzési filmek nagy érdeklődést váltottak ki a fiatalokból, akiket a képernyőhöz bilincseltek az ittas vezetéshez kapcsolódó sokkoló kampányfilmek.

 A bátrabbak spirateszt szondát is fújtak, és ezzel összefüggésben többen is érdeklődtek az ittas vezetéssel kapcsolatban. A kérdések rávilágítottak arra, hogy sokak előtt még a mai napi nem ismert, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztást illetően, ami nem csak a gépjárművezetőkre, hanem a kerékpárt hajtókra is vonatkozik. És bár nem toborzó irodaként működött a pult, mégis meglepő volt, hogy egyebek mellett a rendőri szakma felől is sokan érdeklődtek.

 Az infopult látogatói a Veszprém Megyei Beleset-megelőzési Bizottság jóvoltából „Érj haza” feliratú fluoreszkáló karperecet is kaptak.

Kategória: Aktuális, Baleset-megelőzés, Hírek | A közvetlen link.