Közeleg a Húsvét

Húsvét alatt is ellenőrzés az utakon

Közelednek a Húsvéti Ünnepek és a hosszú hétvége az átlagosnál  nagyobb veszélyt rejt a közlekedők számára, mert ezekben a napokban a közúti forgalom  a többszörösére nő, sokan ekkor keresik fel távoli rokonaikat. Az utakon a nagyobb forgalom, valamint a „hétvégi vezetők” megjelenése fokozott balesetveszélyt jelent.

A Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2011. első negyedévében 30 személyi sérüléses baleset történt, ami hárommal több, mint 2010. év azonos időszakában. A súlyos sérülést eredményező balesetek száma 5-ről 7-re emelkedett. Emelkedett a balesetben megsérült személyek száma is 5-ről 12-re. A halálos közúti közlekedési balesetek és a balesetben elhunyt személyek számában nem történt változás, az idei első negyedévben is 2 halálos eredményű baleset történt, melyben ketten vesztették életüket.

Ugyanakkor az elmúlt évek baleset megelőzési tevékenységének, és a fokozott ellenőrzésnek is köszönhetően, a tavalyi évben a Húsvéti Ünnepek alatt összesen egy sérülés nélküli baleset történt, a fokozott ellenőrzés alkalmával pedig 4 ittas vezetővel szemben intézkedtek a rendőrök, melyek közül 3 kerékpáros volt.    

Az idei évben is fokozottan ellenőrzi a Veszprémi Rendőrkapitányság a közutakon közlekedőket az ünnepek alatt, elsősorban az ittas járművezetők kiszűrése érdekében.  

Kérjük a járművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek során tanúsítsanak önmérsékletet, és szeszesital fogyasztását követően soha ne vegyenek részt a közúti forgalomban! Ha már alkoholt fogyasztottak kérjenek meg a családból, vagy ismerősi körből olyan személyt vezetésre, aki nem ivott alkoholt, és rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel!

Kategória: Baleset-megelőzés | A közvetlen link.