Hétvégi legfrissebb

Őrizetben az üzemanyagtolvaj

Június 22-én az éjszakai órákban Veszprém egyik lakótelepén sétáltatta kutyáját egy férfi, aki arra lett figyelmes, hogy két ember egy gépkocsiból üzemanyagot próbál leszívni. Mikor az elkövetők meglátták, elfutottak, de egyiküket sikerült követnie, majd bejelentést tett a rendőrségre. A gyors reagálást követően a rendőrök igazoltattak egy helyi lakost, aki megfelelt a bejelentő által adott személyleírásnak. A férfi az intézkedés során beismerte, hogy valóban megpróbált üzemanyagot leszívni egy autóból, majd megmutatta, hogy menekülés közben hová dobta a nála lévő műanyag csövet, és hová rejtette el a műanyag kannákat. A rendőrök az elkövetéshez használt eszközöket lefoglalták, míg a férfit a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. Szabálysértési őrizetbe vétele mellett lopás elkövetése miatt indult ellene eljárás.

Hajmáskéri körözött

Június 22.-én a délutáni órákban Hajmáskéren igazoltattak a körzeti megbízottak egy helyi lakos férfit, akiről az intézkedés során megállapítást nyert, hogy büntetőügyben a Veszprémi Rendőrkapitányság körözését rendelte el. A férfit a Veszprémi Rendőrkapitányágra előállították, majd kihallgatását követően a nyomozók szabadon bocsátották.

Elaludt a biciklin

Június 23.-án az esti órákban Veszprém és Szentkirályszabadja között kiépített kerékpárúton a város irányába közlekedett az a férfi, aki haladása során ittassága, illetve kimerültsége következtében a biciklijén elaludt. A kerékpár lelassult, majd az út melletti füves területen vezetőjével együtt eldőlt. A bejelentők a kerékpárost alvó helyzetben találták meg, aki a baleset következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

Közös erővel fogták el a meggylopókat

Június 23.-án a délelőtti órákban Veszprém külterületén található gyümölcsösben történt lopásról érkezett bejelentés. A tulajdonos a kiérkező járőröknek elmondta, hogy két férfit és egy nőt vett észre a kertben, akik engedély nélkül szedték a meggyet, majd amikor őt meglátták, a már leszedett gyümölcsöt eldobták, autóba ültek és Felsőőrs irányába elhajtottak. A szomszédos rendőrkapitányság járőreinek Balatonalmádi határában sikerült megállítani a keresett gépkocsit, továbbá egy áruszállító gépjármű utasait is intézkedés alá vonták. A gépjárművek átvizsgálása során a rendőrök az áruszállítóban 21 rekesz meggyet találtak, megközelítőleg 80.000 Ft. értékben. A két kapitányság járőrei közös munkájának eredményeként a két gépkocsiban utazó négy férfit és két nőt a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A szomszédos megyéből származó elkövetőkkel szemben kisebb értékre elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.