Lakossági felhívás a lakásbetörések megelőzésére

Az ingatlanok és vagyontárgyak megóvását nem csupán mechanikai védelmi eszközökkel kell és lehet biztosítani, hanem azok védelme a tulajdonosok figyelmét és a vártalan helyzetekre történő megfelelő reagálást is megköveteli. A lakásbetörések nagy részét éjszaka, a sötétség leple alatt követik el. Az elmúlt időszakban több olyan tanulságos eset is bekövetkezett, melyben a tulajdonosok ébersége megakadályozhatta volna a bűncselekmény elkövetését, vagy elősegítette volna az elkövető gyors elfogását.

Lakásbetörések során több alkalommal fordult elő, hogy a tulajdonos zajra ébredt az éjszaka közepén, felkelt, a villanyt felkapcsolta. Ezután a házban már nem nézett kellően körbe, így nem vette észre, hogy a lakás ablaka már be volt feszítve, és fel volt forgatva. Előfordult olyan helyzet is, amikor a sértett gyanús személy látott a háza, vagy a szomszédsága környékén, és kiabálással ijesztette el az ólálkodót, aki azonban a betörést már elkövette és épp zsákmányával távozott.

Ilyen és hasonló esetekben a vagyontárgyak védelme, a bűncselekmények megelőzése, és a rendőrség felderítő munkájának elősegítése érdekében, kérjük a segélyhívó számok (107, 112) bármelyikén azonnal értesítsék a rendőrséget. A tulajdonosok figyelme és ébersége így az elkövetők ellen használható!

 

Kategória: Bűnmegelőzés, Hírek | A közvetlen link.