Hosszú hétvége veszprémi eseményei

Autója mellett esett el az ittas sofőr

Május 27.-én a késő délutáni órákban a Mentőszolgálat tett bejelentést az Ügyeletre, hogy jelenleg egy ittas személyt látnak Veszprém belterületén, aki ezt megelőzően gépkocsival közlekedett. A kiérkező járőrök meghallgatták a helyszínen lévő tanúkat, akik elmondták, hogy az autó sofőrje beparkolt az ott lévő ABC mögé, majd bizonytalan mozdulatokkal kiszállt, és szemmel látható módon ittasan tántorogva gyalogolt, majd elvesztette egyensúlyát, elesett és a fejét beütötte. Hozzá az egyik szemtanú mentőt hívott, akik értesítették a rendőrséget. A gépjárművezető igazoltatását követően a rendőrök légalkohol szondát alkalmaztak a veszprémi férfivel szemben, mely erősen ittas befolyásoltságot mutatott. A férfit ittas vezetés elkövetése miatt vérvételre előállították, ellene büntető feljelentést tettek.

Garázdaság Hajmáskéren

Május 27.-én az esti órákban egy hajmáskéri vendéglátóhely pultosa kért segítséget a helyi körzeti megbízottól, mivel a sörözőben két férfi összeverekedett. A településen szolgálatban lévő rendőr a helyszínre érkezett és az eset tisztázása érdekében meghallgatta a bejelentőt és az ott tartózkodókat. A pultos beszámolója alapján egy hajmáskéri férfi érkezett a kocsmába és szóváltást követően kirángatta az egyik vendéget az utcára, majd állon ütötte a férfit. Erre a bántalmazott védekezésképpen arcon ütötte az erősen ittas állapotban lévő támadóját, aki ettől a földre esett. A további verekedést egy harmadik férfi akadályozta meg. Az erőszakosan fellépő helyi lakos férfi az esetet követően eltávozott a kocsmából. A körzeti megbízott felkutatta a hajmáskéri támadót és őt, valamint a verekedésben részes másik felet is bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállította. A két férfit gyanúsított kihallgatásukat követően szabadon engedték, ellenük garázdaság vétsége miatt büntetőeljárás indult.

Táskalopás a belvárosban

2012.május 26-án az éjszakai órákban egy 20 éves férfi várakozott barátnőjével az orvosi ügyelet melletti virágágyásnál. Amíg rokonuk megérkezésére vártak addig a fiatalember a földre helyezte válltáskáját és pár percre felügyelet nélkül hagyta. Ez a rövid idő is elég volt egy ismeretlen személynek arra, hogy a táskát a benne levő kb.55.000 forintnyi értékkel és a sértett személyi irataival eltulajdonítsa.

Az ügyben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt került sor a nyomozás elrendelésére ismeretlen tettes ellen.

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy közterületen értékeiket még rövid időre se hagyják felügyelet, őrizet nélkül.

Más bérletével akart utazni

Egy 17 éves férfi szállt fel Veszprémben a 3-as számú helyi járatú autóbuszra és a sofőrnek egy más nevére kiállított bérletet valamint egy diákigazolvány elvesztéséről kiállított iskolai igazolást mutatott fel. A rendőrség az értesítést követően a személytől a bérletszelvényt és az igazolást lefoglalta és az ügyben elrendelt nyomozás fogja tisztázni, hogy a bérlet miként került a „potyautashoz”.

Pünkösdi elfogások

A Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei péntek este veszprémi míg szombat este hajmáskéri lakásán fogtak el egy-egy 23 éves férfit akik ellen a Bűnügyi Osztály bocsátott ki elfogatóparancsot egy korábbi közösen elkövetett bűncselekményük miatt.

 

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.