Prostituáltakkal szemben intézkedtek

Szerdán a déli órákban a járőr Veszprém külterületén a 8-as számú főútvonal csatári elágazójában közbiztonsági ellenőrzést hajtott végre, melynek során az ott tartózkodó hölgyeket igazoltatta. Az elágazótól nem messze egy veszprémi és egy 25 éves pethőhenyei hölgyet vontak ellenőrzés alá, utóbbi nem tudta személyazonosságot igazolni, ezért a Veszprémi Rendőrkapitányságra került előállításra. A két személy elismerte, hogy pénzért szexuális szolgáltatást kínálnak az út mellett, és mivel a főútvonaltól a jogszabályban meghatározott távolságon (100 méter) belül kínálták a szolgáltatásaikat, tiltott kéjelgés szabálysértés elkövetése miatt velük szemben az intézkedő rendőr 50.000 Ft helyszíni bírság kiszabását alkalmazta. Az út mellett dolgozó lányok a jövőben is határozott fellépésre számíthatnak.

Garázdaság Zircen

Egy 27 éves zirci lakos tett feljelentést mivel 2012.05.09-én az esti órákban egy ismerőse a lakása előtti nyílt utcarészen előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazta, amelynek következtében jobb szemének alján a bőr felrepedt és a sérülés miatt orvosi ellátásra szorult. A bejelentést követően a rendőrjárőr a lakásán elfogta a bántalmazás 40 éves elkövetőjét, aki elismerte, hogy megütötte ismerősét, arra hivatkozva, hogy azt önvédelemből tette mivel a feljelentő kést fogott rá.

Az ügyben garázdaság miatt került sor a nyomozás elrendelésére, és ennek során fog tisztázódni az érintettek szerepe és büntetőjogi felelőssége.

 

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.