Gyerekjátékból lopták ki a pénzt

Május 08.-án tett bejelentést egy férfi, hogy a Veszprém egyik lakótelepén elhelyezett és általa üzemeltetett két gyermekhintáztató érmevizsgálóját ismeretlen tettes felfeszítette és az azokban elhelyezett lemezkazettákból megközelítőleg 30.000-Ft készpénzt tulajdonított el. A 100 Ft-os érmékkel működő játékokban az elkövető csekély kárt okozott ugyan, de ellene dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Nem kóboroltak el, hanem elvitték

Május 08.-án Mencshelyről tett bejelentést egy helyi lakos, akinek ismeretlen elkövető a zárt, kerítéssel körbehatárolt területről eltulajdonította két darab Merino-Cigaja keverék bárányát, mellyel mintegy 40000 Ft kárt okozott a tulajdonosnak. A helyszín megtekintése után egyértelműen megállapítható volt, hogy az állatok nem kóborolhattak el, mivel a drótkerítés és a bejárati kapu is sértetlen állapotú volt.

Munkát ígért

Kedden (május 8.) egy veszprémi hölgy tett feljelentést, mert egy személy férjének gépkocsivezetői munkát kínált, a “kiközvetített” munkát azoban 60.000 Ft megfizetéséhez kötötte. A hölgy férje régebb óta keresett már munkát, és mivel egy ismerőse is ajánlotta a “közvetítő” szolgáltatását, elutalta a kért bankszámlaszámra az összeget. Miután a pénz a számlára megérkezett, azt követően a munkát ígérő férfit nem lehetett elérni, és a pénzt sem adta vissza. Érdekessége az ügynek, hogy a sértett végül munkát kapott annál a cégnél, melyet az ismeretlen férfi pénzért ajánlott neki, hogy megszerzi.

Felhívjuk a figyelmet, hogy munkaközvetítések alkalmával körültekintően járjanak el, tájékozódjanak a Munkaügyi Központoknál a cégről, és aláírt munkaszerződés nélkül ne utaljanak előre pénzt.

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.