Hétvégi Krónika

Szórakozni ment az eltűnt fiatal

Pénteken este 22.30 órakor érkezett bejelentés, hogy Veszprém egyik szórakozóhelyén egy eltűntként körözött fiatal tartózkodik. A helyszínre küldött járőr igazoltatott egy 17 éves fiatalkorú berhidai lányt, akit aznap már egyszer a várpalotai rendőrök a szüleihez hazaszállítottak, mivel előzőleg 2 napja eltűnt. A fiatal lány azonban ismét kivonta magát a szülői felügyelet alól, barátnőjével bulizni indult, ezért a szórakozóhelyről előállították, majd átadták törvényes képviselőjének.

 

Súlyosan bántalmazta feleségét

Április 01.-én a délelőtti órákban tett feljelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon egy helyi lakos asszony, akit a férje súlyosan bántalmazott közös lakásukban. A férfi a konyhában főzés közben esett neki feleségének, akit fenyegetni kezdett majd, elkapta a kezét, lerángatta a földre, több alkalommal ököllel tarkón, illetve fejen ütötte, valamint többször a bal combjába rúgott. A bántalmazás közben a férj folyamatosan, életveszélyesen fenyegette az asszonyt. Az ütések miatt a bejelentő fejfájásra, combfájásra, zsibbadásra panaszkodott. A sérülések miatt orvosi vizsgálata vált szükségessé, mely alapján azok 8 napon túl gyógyulónak bizonyultak. Az intézkedő rendőrök a feljelentés felvételét követően a bántalmazóval szemben 72 óra időtartamra ideiglenes megelőző távoltartást rendeltek el, ellene súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

 

Elkapták a gyógyszertolvajt

2012.március 30-án a hajnali órákban egy hajmáskéri társasházból érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy egy földszinti lakásba valaki ajtóbetörés módszerével behatolt és onnan különböző gyógyszereket tulajdonított el. A társasházban elhelyezett kamera felvételeinek köszönhetően hamar megállapításra került, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy rendőrök által már jól ismert helyi férfi ( 24 éves) gyanúsítható, akit a rendőrjárőrök felkutattak és a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállítottak. Az elfogott elkövetővel szemben lopás miatt indult meg a büntetőeljárás.

 

Drága vasdarab

Az interneten rendelt magának telefont egy 37 éves nagyvázsonyi férfi és az eladóval abban állapodott meg, hogy majd postán fogja megkapni az árut, amit kézhezvételkor kell kifizetnie. A várva várt csomag hamarosan meg is érkezett címére, amiért az átvételkor ki is fizette a megbeszélt 40.000 forintot. A csalódás a csomag kibontásakor érte a megrendelőt, ugyanis abban nem a remélt mobiltelefon, hanem egy gondosan becsomagolt értéktelen fémdarab volt. Az ügyben ismeretlen tettes ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt került sor a nyomozás elrendelésére.

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy utánvéttel rendelt termékek átvétele során mindig győződjenek meg arról, hogy a csomagban a megrendelt áru található-e, és csak ezt követően kerüljön sor az ellenérték kifizetésére.

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.