(2015. november 14. szombat) nap bejegyzései

Közlekedjünk biztonságosan – Gépjárművezetők felelőssége

A korlátozott látási viszonyok miatt nagyobb felelősség hárul a gépjárművezetőkre is. A hajnali, kora reggeli órákban indulás előtt a gépjárművek szélvédőjét, ablakait a megfelelő kilátás biztosítása érdekében meg kell tisztítani. Gyalogos átkelőhelyeket, kereszteződéseket fokozott óvatossággal kell megközelíteni, figyelemmel a gyalogos … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális | Hozzászólás most!

Közlekedjünk biztonságosan – Átkelés az úttesten

A gépkocsivezetők nem képesek minden esetben észlelni a kiszámíthatatlan magatartású gyalogost. A hirtelen irányváltás, megfordulás, körültekintés hiánya fokozza a veszélyeket. Életkori sajátosságaikból adódóan a gyermekek és az idősek a leginkább veszélyeztetettebbek. A közúton való átkelésre azok a legbiztonságosabbak helyek, ahol a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális | Hozzászólás most!

Közlekedjünk biztonságosan – Közlekedés a járdán

Gyalogosként az egyik legfontosabb szabály a gyalogúton (járdán) történő közlekedés. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor a leállósávon, útpadkán, vagy kerékpárúton szabad közlekedni. Ahol ezek egyike sem található, és az úttesten történő gyaloglás elkerülhetetlen, a gyalogos forgalom irányával szemben, szorosan az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális | Hozzászólás most!

Veszprémi Rendőrkapitányság 2015.11.02-2015.11.08. heti baleseti statisztika

A Veszprémi Rendőrkapitányság közigazgatási területén 2015. november 02. és 2015. november 08. közötti időszakban 4 személyi sérüléses közlekedési baleset történt. A tavalyi év ezen időszakában 4 sérüléssel járó baleset volt. Baleset megoszlása sérülés szerint: 2014.11.02. – 2014.11.08: Halálos 0 db … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális | Hozzászólás most!

„Házhoz megyünk” Veszprém városában

A Veszprémi Rendőrkapitányság, „Házhoz megyünk” program keretében a lakásbetörésekre, a besurranásos lopásokra, valamint az idős személyek sérelmére elkövetett trükkös lopások megelőzésére fókuszál. A „Házhoz megyünk ” program információs pontját a Cholnoky városrészen, a Rózsa utca 48. szám alatti Cholnoky Könyvtárban … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális | Hozzászólás most!