(2015. november 8. vasárnap) nap bejegyzései

Gyermekünkkel gyalogosan

Hogyan fokozható a gyermekkorúak védelme a közúti közlekedés során? Erre a kérdésre ad választ cikkünk. A gyalogosan közlekedő gyermekek biztonságának fokozására számos módszer és eszköz kínálkozik.  A legfontosabb területek – az életkor függvényében – az alábbiak lehetnek: rendszeres gondoskodás (felügyelet), közlekedési … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális | Hozzászólás most!

Váltson téli gumiabroncsra!

Jobb tapadási viszonyok, rövidebb fékút – mindezek mellett megnő az esélye annak, hogy a hidegebb időszakban elkerüljük a közlekedési baleseteket. Télen különösen fontos az évszaknak megfelelő gumiabroncs használata, mivel az eltérő időjárási viszonyok különböző kihívások elé állíthatják az autósokat. Ha az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális | Hozzászólás most!

Amit a betörő gondol

„Igen, megnézem vannak-e a kocsibejáródon, vagy a postaládádban újságok. Néha még egy szórólapot is odateszek, hogy lássam, mennyi idő múlva veszed el onnan.” „A három dolog, amit a legjobban utálok: a hangos kutyák, a mozgásérzékelős lámpák és a kíváncsiskodó szomszédok.” … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális | Hozzászólás most!

Vigyázzunk a szélhámosokkal

A nyári szezonban a vidéki településeket szüntelenül járó házaló dinnyeárusokat ősszel a burgonyát árulók váltják fel, majd megjelennek a tűzifát, szenet hírdetők is. Senkit nem a vásárlástól szeretnénk elriasztani, az árusok üzletének rontása sem célunk, csupán felhívjuk a lakosság figyelmét, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális | Hozzászólás most!

Vadveszély az utakon

Az elmúlt időszakban több vadelütéses közlekedési baleset is történt a Veszprémi Rendőrkapitányság területén, jellemzően a főútvonalak lakott területen kívüli szakaszain. Az ősz beálltával a vadak sajátos viselkedési formákat vesznek fel. Megváltozik a vadak mozgása, aktivitása, és a nap bármely szakaszában … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális | Hozzászólás most!